Creativiteit

Enthousiasme

Vrolijkheid

Openminded

Mijn Chai verhaal

Mijn Leven en mijn Chai verhaal is er vooral één van positiviteit tegen de klippen op !

Na veel mensen op te hebben gevangen in ons grote huis, kregen we te maken met gericht Anti Semitisme. We leven gelukkig in een tijd, dat je als je bedreigd word, je er de politie bij kunt halen.

Voor de politie blijft een bedreiging uiteraard een incident zoals zo vele andere incidenten.Voor ons, en vooral voor mij persoonlijk was op deze wijze bedreigd worden, een ervaring die mijn leven voorgoed heeft veranderd.
Het heeft enkele jaren geduurd, dit een plek te geven, en er wat mee te gaan doen. De impact was enorm, nu is de tijd gekomen dat de uitwerking van deze ervaring de impact zal gaan overtreffen!

Doodswensen heb ik kunnen overwinnen door te leven, en er van te genieten! En dat is precies waar ik me mee bezig wil houden met LEVEN. Ik ben dus Chai’s gaan schilderen. Chai’s in alle mogelijke kleuren! Het is mijn wens dat door de verkoop van Chai’s, wat letterlijk leven betekend, mensen een mogelijkheid krijgen zich uit te spreken voor het leven.

De vraag is namelijk heel simpel: Ben je voor de dood of ben je voor het leven ?Deze vraag is een vraag die meestal heel gemakkelijk te beantwoorden is. De volgende vraag is: Durf je uit te spreken voor het leven?

Ik realiseerde me, dat als dit in Nederland, in mijn land kan gebeuren en mij heel persoonlijk kan raken en beschadigen de oorlog niet voorbij is.

Het heeft enkele jaren geduurd, dit twijfelachtige soort voorrecht, een plek te geven en er wat mee te gaan doen. Ik ben inmiddels gegroeid in mijn overtuiging dat deze heel persoonlijke aanval,ten goede gekeerd iets positiefs kan opleveren.

Als iedereen een Chai voor het raam zou zetten op 4 en 5 Mei, dan zouden we weer meer stilstaan bij wat we gedenken! Daarnaast is een Chai een mooi en bijzonder kunstwerk dat  je zeker als geschenk kunt geven voor allerlei gelegenheden en dus de rest van het jaar gewoon aan de muur hangt.

Er worden inmiddels Chai’s weg gegeven voor zieken in ziekenhuizen en aan prematuur geboren kinderen en als geschenk bij een huwelijk.
Het zal U niet verbazen dat ik met een deel van de opbrengst, van mijn schilderwerk, doelen steun die zich inzetten voor juiste berichtgeving over Antisemitisme, en andere vormen van bedreigingen.

Ik hoop op een véél reacties, dus kijk gerust rond en staat Uw wens, kleur of grootte er niet bij ? Laat mij uw wensen weten, dan komen we vast tot iets moois!

Verf is geduldig en Schilderen is mijn passie!

Dat de Eeuwige U moge zegenen met Leven en met een scherp oog voor schoonheid ervan!

Op het Leven….of wel…. le Chaim!